Casuïstiek gericht op gezinnen met huiselijk geweld, relatieproblematiek (scheiding) en trauma

Inhoud

Werken in een omgeving die gericht is op hulp aan gezinnen waarbij huiselijk geweld, relatieproblematiek (scheidingen) en trauma speelt, vraagt om specialistische kennis, een brede blik en bovenal veel sensitiviteit, reflectie en maatwerk. Er is veel kennis en aanbod beschikbaar, maar elke situatie vraagt om een eigen toepassing.

Drakentemmers biedt twee trainingen op het gebied van complexe scheidingen:

  • Scheiding, omgang en trauma (live online training binnen de leerlijn ‘Trauma- en gehechtheidsbehandeling na huiselijk geweld’)
  • Scheiding, omgang en huiselijk geweld (e-learning binnen de leerlijn ‘Huiselijk geweld en traumasensitief werken’)

Als nieuw aanbod bieden we vanuit Drakentemmers nu ook intercollegiale casuïstiek aan specifiek op het thema van complexe scheidingen om met elkaar te zoeken en (van elkaar) te leren.

Enthousiast? Meld je dan aan en neem vooral eigen casuïstiek mee. Zowel puzzels die nog gelegd moeten worden als succeservaringen die breder gedeeld mogen worden.

Let op! Voorwaarde voor deelname aan deze casuïstiek is dat je al een van de hierboven genoemde basistrainingen hebt gevolgd.

Trainers

  • Diana te Beek is Orthopedagoog-Generalist, werkzaam bij Altra specialistische jeugdhulp, als behandelaar Trauma en Gehechtheid verbonden aan het Oranje Huis van de Blijf Groep. Zij is betrokken bij de vormgeving van omgangsbegeleiding en het betrekken van vaders in de hulpverlening. Tevens heeft zij jarenlange ervaring in de hulpverlening met betrekking tot Complexe scheidingen.
  • Lizette Eijsenga heeft jarenlange ervaring in ouderschapsbemiddeling en contactbegeleiding en geeft o.a. trainingen voor de landelijke stichting Ouderschap Blijft. Ze werkt als teamleider bij twee veiligheidsteams in Flevoland die onderdeel uitmaken van een van de proeftuinen van het Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming.

Accreditatie

Voor deze training vragen wij geen accreditatie aan.

Wanneer

11 november 2024 | 9.30-11.30 uur | 1 dagdeel