Geld & geweld - armoede en schulden in afhankelijkheidsrelaties

E-learning in online leeromgeving

Inhoud

Kinderen, (jong)volwassenen en gezinnen die met geweld te maken krijgen, ondervinden vaak ingewikkelde financiële problemen. Deze module geeft deelnemers inzicht in de manieren waarop dat kan gebeuren en welke gevolgen dat kan hebben. Zo kunnen slachtoffers te maken hebben met economisch geweld en langdurige armoede of schuldenproblematiek waar ze zonder hulp niet uitkomen. De stress die dat veroorzaakt, staat het herstel in de weg. Toch blijven financiële problemen vaak onzichtbaar en weten hulpverleners niet wat ze moeten doen.

De e-learning legt de basis voor een goed begrip van en inzicht in de wisselwerking tussen geld en geweld. In de casuïstiek werken we met praktijkvoorbeelden en informatie uit de dagelijkse (opvang)praktijk van Fier, uit het project Geld en Geweld en uit recent onderzoek.

Deelnemers krijgen concrete handvatten om geldproblemen beter te signaleren, bespreekbaar te maken, en om gezinnen en (jong)volwassenen te kunnen motiveren en ondersteunen. Zodat zij zich op hun herstel kunnen richten en verder kunnen met hun leven.
Het boek Geld en geweld (Ferdi Bekken, 2018) is online te bestellen.

Trainers

Floortje Kunseler is teamleider Onderzoek & ontwikkeling bij Fier, landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Als onderzoeker heeft ze bijgedragen aan het boek: Geld en geweld, armoede en schulden in afhankelijkheidsrelaties (Ferdi Bekken, 2018)

Karin Werkman is senior beleidsmedewerker Maatschappelijke participatie bij Fier, landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Certificaat en accreditatie

Je ontvangt het certificaat als je de e-learning succesvol hebt doorlopen.

Deze e-learning is geaccrediteerd door de volgende beroepsregisters:

SKJ: 2.25 punten
NBTP: 2 punten
BPSW: 2 punten
Registerplein*: 2 punten

* voor de beroepsgroepen: cliëntondersteuners, ervaringsdeskundigen, gezinshuisouders, ggz-agogen, kindwerkers/ jongerenwerkers, maatschappelijk werk, sociaal agogen, sociaal werkers, sociaal juridisch dienstverleners en psychodiagnostisch werkenden