Trainingsaanbod behandelaren

Drakentemmers biedt (aankomende) behandelaren een gevarieerd trainingsaanbod op het gebied van trauma en gehechtheidsbehandeling na huiselijk geweld.

Uit het aanbod van modules stel je zelf een persoonlijk trainingsprogramma samen. De eigen bijdrage voor zes dagdelen training bedraagt 250 euro exclusief btw. Als je kiest voor het volledige NIKA-aanbod (wat één geheel is), dan gaat het om tien dagdelen en 450 euro exclusief btw.

We bieden twee soorten trainingen aan:

  • Trainingen op verschillende thema’s (bestaande uit één of meerdere dagdelen).In 2023 zullen we de ‘gouwe ouwe’ uit 2022 vasthouden, zoals bijvoorbeeld de NIKA-training, het aanbod van Katinka Knook en Hester Mobach rondom Gehechtheid en geweld en de training over seksueel geweld van Aafke Scharloo. Ook de trainingen Huiselijk geweld en verslaving en Werken met trauma en gehechtheid bij vluchtelingen en moeders met een kind geboren uit seksueel geweld worden opnieuw aangeboden. Deze trainingen zijn heel geliefd, dus als je ze nog niet gevolgd hebt, grijp je kans in 2023!

    Daarnaast bieden we nieuw aanbod, zoals een training rondom ADHD en partnergeweld, een training over scheiding, omgang en trauma en een verdiepingsdag van Aafke Scharloo. Ook hopen we een training rondom lichaamsgericht werken toe te kunnen voegen.

  • Een deel van het trainingsaanbod zullen we blended gaan aanbieden, dat wil zeggen dat je een deel in onze online leeromgeving volgt, gevolgd door een kortere ‘live’ (online) sessie met de trainer. Dit geldt voor bijvoorbeeld de trainingen Introductie op trauma, Vroegkinderlijk trauma en Stabilisatie bij complex trauma.

Let op: voor NIKA geldt een aanvullende eis: je kunt hier alleen aan meedoen als je ook daadwerkelijk gaat behandelen volgens de NIKA-methodiek.

Daarnaast krijg je als Drakentemmer in 2023 automatisch toegang tot onze andere online leerlijn: Huiselijk geweld en traumasensitief werken. In deze leerlijn voor professionals uit het sociaal en veiligheidsdomein worden uiteenlopende thema’s behandeld, zoals intieme terreur, culturele diversiteit of stalking.

Trainingsprogramma 2023

Binnenkort vind je hier het definitieve trainingsprogramma 2023, waarvoor je je dan kunt inschrijven als deelnemer van deze leerlijn.

Group 6
Enorm waardevolle training voor de doelgroep in de vrouwenopvang. Heel fijn om training te krijgen met en van professionals die met dezelfde complexe doelgroep werken.
deelnemer training Diagnostiek bij trauma

Aanmelding als Drakentemmer

Je kunt je aanmelden als Drakentemmer en voor Leerlijn Behandelaren via onderstaande button.

De leerlijn staat open voor (aankomende) behandelaren trauma en gehechtheid op academisch niveau die zich (verder) willen specialiseren in het werken met betrokkenen bij huiselijk geweld. Voor toelating tot Drakentemmers kijken we naar je motivatie en opleidingsniveau. Ook stemmen we af met de centrumgemeente waarbinnen je werkzaam bent.

Als je je aanmeldt voor de leerlijn kan je naast het trainingsaanbod ook gebruik maken van de andere faciliteiten op het Drakentemmers platform. Zoals onze intervisiegroepen en de uitgebreide databank. Ook kun je collega-behandelaren treffen op het online forum. Een aparte dienst die we aanbieden op het platform is de matchingtool. Hier kun je als behandelaar je expertise en beschikbaarheid kenbaar maken, zodat organisaties je snel kunnen vinden.

Leerlijn voor professionals in het sociaal- en veiligheidsdomein

Speciaal voor professionals in het sociaal- en veiligheidsdomein, die geen behandelaar zijn, bieden we de Leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken. Deze leerlijn bestaat uit een reeks mini-colleges en e-learnings over trauma en gehechtheid.

Ook voor behandelaren kan deze leerlijn interessant zijn!