Korte Intensieve Traumabehandeling van Levvel ook voor externe aanmeldingen

Levvel heeft een korte intensieve traumabehandeling (KIT) voor jongeren met complexe posttraumatische stressklachten ontwikkeld, dat nu ook beschikbaar is voor externe aanmeldingen.

KIT (Korte Intensieve Traumabehandeling) is er voor jongeren (12+) die last hebben van Post Traumatische Stressklachten, waarbij behoefte is aan een intensievere vorm van behandeling. Dit kan zijn omdat de reguliere ambulante traumabehandeling onvoldoende effect heeft, of als er een versnelling van het therapieproces nodig is. Het primaire doel van KIT is het verminderen van klachten ten gevolge van traumatische ervaringen.

De KIT is een intensief behandelprogramma van vijf opeenvolgende werkdagen. Tijdens de week volgt de jongere dagelijks Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Traumagerichte cognitieve
gedragstherapie (TF-CBT) en Psychomotorische Therapie (PMT). Ook de ouder(s)/verzorgers krijgen dagelijks begeleiding. De week wordt afgesloten met een sessie waarin de jongere haar/zijn TF-CBT verhaal
deelt met ouder(s)/verzorgers en verwijzer.

Meer informatie?

Meer informatie over de therapie, samenwerking, verwijzing, oriënterend gesprek, intakeprocedure, tijdens de behandelweek, nagesprek & overdracht en contact & aanmelden is te lezen in de folder via onderstaande button.

Reacties