Waarom je je moet inschrijven voor het trainingsaanbod van Drakentemmers voor (aankomende) behandelaren

Ben je een behandelaar die dagelijks werkt met complexe doelgroepen zoals slachtoffers en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling? Wil je je kennis en vaardigheden verdiepen rondom trauma- en gehechtheidsbehandeling na huiselijk geweld en praktische handvatten krijgen om effectiever te werken? Dan is het trainingsaanbod van Drakentemmers de perfecte keuze voor jou. In dit artikel bespreken we zeven overtuigende redenen waarom je je deze maand nog moet inschrijven voor de specialistische trainingsaanpak van Drakentemmers.

1. Een specialistisch, verdiepend, praktisch en samenhangend trainingsaanbod dat aansluit bij vragen en ervaringen uit de praktijk

Drakentemmers biedt een uniek trainingsaanbod dat aansluit op ervaringen die behandelaren zoals jij in de praktijk tegenkomen. De trainingen zijn diepgaand, praktijkgericht en bieden een samenhangende benadering van het werken met complexe doelgroepen in de context van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voorbeelden van trainingen zijn ‘Gehechtheid en geweld’, ‘Werken met trauma en het lichaam’, ‘Diagnostiek en traumascreening bij seksueel geweld’, ‘Huiselijk geweld en verslaving’ en ‘Scheiding, omgang en trauma in de context van huiselijk geweld’.

2. Een toegankelijk landelijk platform

Je volgt de trainingen van Drakentemmers online met collega’s uit het hele land. Daarnaast heb je ook toegang tot onze online leeromgeving waar nog veel meer e-learning modules te vinden zijn. Dit stelt je in staat om efficiënt en flexibel te leren, op een manier die past bij jouw individuele behoefte en schema. Naast de trainingen die je volgt krijg je ook toegang tot het forum van Drakentemmers waar je ervaringen en vragen kunt uitwisselen, je collega’s snel kunt opzoeken in het smoelenboek, de kennisbank kunt raadplegen of een vraag om intervisie kunt uitzetten.

3. Ontmoeten van collega's die met hetzelfde bezig zijn

Het gevoel van saamhorigheid en wederzijdse herkenning is van onschatbare waarde in een vakgebied dat vaak uitdagend en emotioneel belastend kan zijn. Door deel te nemen aan het trainingsaanbod van Drakentemmers voor (aankomende) behandelaren ontmoet je collega’s die zich in dezelfde complexe situaties bevinden en begrijpen waar jij doorheen gaat. Dit creëert een waardevolle community van gelijkgestemde behandelaren die elkaar ondersteunen en inspireren.

4. Training van specialisten in hun vakgebied

Bij Drakentemmers geloven we in het bieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs. Daarom worden alle trainingen gegeven door specialisten die in de praktijk werken en uitblinken in hun vakgebied, onder wie Marieke Zeeman, Anne Marsman, Aafke Scharloo, Marscha Mansvelt, Katinka Knook, Hester Mobach en Karine Zuidgeest. Onze docenten hebben jarenlange ervaring en expertise op het gebied van huiselijk geweld, kindermishandeling en de intergenerationele overdracht van trauma en gehechtheidsproblematiek. Ze inspireren je om het beste uit jezelf te halen.

5. Een snelle vertaling van trends en ontwikkelingen in het werkveld naar het trainingsaanbod

Drakentemmers staat erom bekend trends en ontwikkelingen in het werkveld snel op te pikken en te vertalen naar nieuw trainingsaanbod. Door deel te nemen aan Drakentemmers ben je verzekerd van up-to-date kennis en vaardigheden die aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Je bent daardoor in staat om effectiever en efficiënter te werken met de nieuwste inzichten en technieken.

6. Je draagt bij aan het bestrijden van één van de grootste maatschappelijke problemen in Nederland

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn thema’s die helaas nog steeds veel voorkomen en grote gevolgen hebben voor slachtoffers en de samenleving als geheel. Drakentemmers richt zich specifiek op deze urgente problematiek, inclusief de intergenerationele overdracht van trauma en gehechtheidsproblematiek. Door deel te nemen aan onze trainingen, draag je actief bij aan het bestrijden van deze problemen en het creëren van een veiligere samenleving.

7. Je verdieping in trauma- en gehechtheidsbehandeling na huiselijk geweld heeft een positieve impact op beleidsniveau

Door je interesse in ons aanbod en de input die jij vanuit jouw ervaring geeft tijdens de trainingen wordt op beleidsniveau zichtbaar hoe belangrijk het is om in dit thema te investeren. Met andere woorden: jouw deelname kan voor positieve veranderingen zorgen op een bredere schaal.

Het moge duidelijk zijn: Drakentemmers biedt een unieke kans om je vaardigheden en kennis te verbeteren, ondersteuning te vinden bij collega’s en een bijdrage te leveren aan de bestrijding van huiselijk geweld en kindermishandeling. Met een gespecialiseerd trainingsaanbod, topdocenten, een toegankelijk platform, up-to-date kennis en een flexibele online leeromgeving, is Drakentemmers de ideale keuze voor behandelaren die hun impact willen vergroten. Wacht niet langer, schrijf je vandaag nog in en word een ware drakentemmer in het werkveld van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Klaar om je expertise naar een hoger niveau te tillen en deel uit te maken van een community van toegewijde behandelaren? Schrijf je deze maand nog in voor Drakentemmers Leerlijn voor behandelaren. Zo ontdek je hoe praktisch, verdiepend en effectief je kunt werken met complexe doelgroepen, zoals slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Meer nieuws over Drakentemmers ontvangen? Volg ons via LinkedIn

Reacties