Op 7 juni 2022 vindt internationale conferentie FJC over Intieme terreur plaats

European Family Justice Center Alliance organiseert op 7 juni a.s. in Rotterdam een internationale conferentie over intieme terreur. De conferentie wordt zowel fysiek als online gehouden.

De 1-daagse conferentie richt zich op het gezinsprofiel ‘Intieme terreur’. Dit wordt algemeen gezien één van de ernstigste vormen van gender-gerelateerd en huiselijk geweld met een hoog risico op fatale gevolgen. Intieme terreur heeft een grote impact op slachtoffers en hun kinderen. Bij de aanpak van huiselijk geweld merken we dat intieme terreur vaak lang duurt en dat continuïteit in de aanpak niet altijd gegarandeerd is.

Toespraken en break-out sessies

De conferentie zal forum bieden aan plenaire toespraken van vooraanstaande gasten en break-out sessies door (inter)nationale experts gericht op intieme terreur en coercive control vanuit verschillende perspectieven: slachtoffers, kinderen en daders. Vragen als wat de dynamiek is, gevolgen, hoe het profiel intieme terreur te herkennen en erkennen e.d. beantwoord zullen worden.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de conferentie, het programma en inschrijven vind je op https://www.efjca.eu/conference/fjc-conference-2022
De conferentie wordt zowel fysiek als online gehouden. De voertaal is Engels. De kosten bedragen 245 euro per deelnemer.

Reacties