Nu tijdelijk te bekijken: webinar 'Wat als traumabehandeling niet lukt?’ door Arianne Struik

Ruim 500 deelnemers volgden op 5 februari het boeiende webinar van Arianne Struik waar ze aan de hand van haar Slapende Honden methode uitlegt hoe je in kaart kunt brengen waarom traumabehandeling niet mogelijk is of niet lukt. En waarom de termen ‘weerstand’ en ‘ongemotiveerd’ geen recht doen aan het dilemma bij deze cliënten.

Ook bespreekt ze wat je zelf kunt doen om de situatie hanteerbaar te maken, cliënten te motiveren of om barrières voor traumaverwerking op te ruimen. Met als resultaat dat cliënten ontvankelijk kunnen worden voor traumabehandeling.

Er zijn tegenwoordig goede evidence-based trauma behandelingen voor kinderen en volwassen. Toch is dat soms niet genoeg en blijven cliënten klachten houden, of zijn hun symptomen verergerd. Soms willen cliënten er niet aan beginnen, is er geen motivatie. Er is sprake van chronisch trauma, kinderen hebben getraumatiseerde ouders. Of de situatie is complex en niet stabiel. Wat is wijsheid, is het dan beter om te wachten? Wat dan?

Over Arianne Struik

Arianne Struik is ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor. Ze werkte tweeëntwintig jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie en verhuisde daarna naar Australië. Als directeur van het Institute for Chronically Traumatized Children biedt ze gespecialiseerde traumabehandeling, onderzoek, trainingen en supervisie op gebied van trauma en dissociatie in binnen- en buitenland. Ze is auteur van onder andere het boek Slapende Honden? Wakker maken! (Struik, 2021) en lid van de European ISSTD Child and Adolescent Committee.

Webinar terugkijken?

Het webinar en de hand-out zijn tot 7 maart hier te bekijken. Daarna zijn ze alleen te bestuderen in de online leeromgeving van onze leerlijn ‘Huiselijk geweld en traumasensitief werken‘.

Tip: door met je de muis over de voortgangsbalk onder de video te bewegen, zie je waar welk onderwerp aan de orde komt. Klik je op de drie horizontale streepjes en selecteer je het gewenste onderwerp, dan start de video precies op dat moment.

Volgende webinars bijwonen?

Jij bent ook van harte welkom op de twee volgende webinars die we organiseren op 14 maart en 24 april. Klik op de button voor meer informatie en de registratielinken.

Ook deelnemen?

Heb je ook interesse om als (aankomende) traumabehandelaar aan te sluiten bij Drakentemmers om het verschil te maken voor mensen die met huiselijk geweld en kindermishandeling te maken hebben? Door met collega’s uit het land online trainingen of intervisie te volgen?
Of wil je nog meer leren over hoe je traumasensitiever kunt werken, via de e-learnings (met video’s) in je online leeromgeving wanneer je maar wilt?

Reacties