Derde aflevering podcast Generatie Veerkracht met orthopedagoog Katinka Knook

In de derde en voorlopig laatste aflevering van Generatie Veerkracht gaat psychotherapeut Daniël van der Sluis in gesprek met orthopedagoog Katinka Knook en psycholoog Mahlet Mesfin. Het onderwerp van deze aflevering richt zich op de invloed van de levensloop van ouders op het kind, een cruciaal aspect binnen de jeugd- en gezinshulpverlening.

Een diepgaandeduik in jeugd- en gezinshulpverlening

Generatie Veerkracht is de podcast die de luisteraar meeneemt in een breder perspectief op jeugd- en gezinshulp. Met gemiddeld 452.000 jongeren die jaarlijks psychische klachten melden in de jeugdhulpverlening, neemt deze podcast je mee in diepgaande gesprekken over verschillende facetten binnen de jeugd- en gezinshulpverlening. Mahlet Mesfin gaat in gesprek met collega’s bij iHUB en andere zorgprofessionals om inzichten te delen en nieuwe perspectieven te verkennen.

Drakentemmer’s trainer Katinka Knook is aan het woord in de derde aflevering. Haar specifieke expertise op het gebied van de relatie tussen trauma, veiligheid en gehechtheid, vooral gericht op het jonge kind, maakt haar inzichten waardevol voor professionals in de jeugd- en gezinshulpverlening. Deze deskundige orthopedagoog verzorgt een Leerlijn 1-training voor Drakentemmers en ontwikkelde een Leerlijn 2 e-learning.

Beluister de hele aflevering

Wil je meer weten over de invloed van de levensloop van ouders op het kind en ben je benieuwd naar de inzichten van Katinka Knook? Beluister dan de hele aflevering hieronder.

Over Katinka Knook

Katinka Knook is een Orthopedagoog Generalist BIG en werkzaam bij Altra als gedragswetenschapper in de specialistische jeugdzorg. Ze verzorgt diagnostiek en behandeling, evenals advies en consult. Daarnaast is ze actief als behandelaar binnen haar eigen praktijk, Buro Kind, en voor Nuhoff Psychotherapie. Haar specifieke expertise ligt op het gebied van de relatie tussen trauma, veiligheid en gehechtheid, met bijzondere aandacht voor het jonge kind.

Reacties