Rode vlaggen en handvatten tijdens casusbesprekingen Intieme terreur

In vervolg op het goedbezochte online mini-college over intieme terreur op 15 juni, gingen de deelnemers op 27 juni aan de slag met twee casussen met (vermoedens van) intieme terreur.

Gastdocenten Pascale Franck (criminologe, oprichter Family Justice Center in Antwerpen) en Gerda de Groot (systeemtherapeut bij Fier) blikten terug op het mini-college en gingen in op praktijkgericht werken met behulp van casuïstiek.
Aan de orde kwamen onder andere kenmerken & risicofactoren Intieme Terreur, hoe herken je dwangmatige controle in een (ex-) partnerrelatie, wat zijn de rode vlaggen, het belang van de juiste houding en do’s & dont’s. Het was een heel interactieve bijeenkomst met een volle chatbox door alle vragen en inzichten.

Fijn om te merken dat de circa 120 deelnemers zo betrokken waren bij dit onderwerp dat ze tot het einde toe aanwezig bleven. “Zeer interessant en informatief”, “beide bijeenkomsten als heel waardevol ervaren“, “veel van opgestoken”, “zeker meer handvatten gekregen, erg interessant om alle kenmerken en vlaggen etc. op een rijtje te hebben” en “goed om steeds weer intieme terreur te onderscheiden van huiselijk geweld’ waren enkele reacties.

Opnamen

Beide opnamen kun je hieronder terugkijken, tot 1 augustus. Ze maken deel uit van de nieuwe leerlijn en zullen in de online leeromgeving terug te vinden zijn.

Meer mini-colleges?

Wil je ook de volgende mini-colleges en casus learnings bijwonen? Dat kan.
Het mini-college en de casus learning maken deel uit van de Drakentemmers Leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken. Deze nieuwe leerlijn is bedoeld voor professionals in het sociaal- en veiligheidsdomein die in hun werk te maken hebben met slachtoffers van huiselijk geweld.

De eerstvolgende mini-colleges staan gepland in september: ‘culturele diversiteit in relatie tot huiselijk geweld’ en ‘Pleger en daderbehandeling’. Maar er staan ook al diverse andere interessante e-learnings voor je klaar in de online leeromgeving, zoals ‘Introductie op trauma’.

Kijk voor meer informatie over deze leerlijn en hoe je je kunt aanmelden op: Leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken.

Reacties