Waardevol webinar 'Trauma en het gezin' door Valerie Fictorie

Op 16 november verzorgde Valerie Fictorie het goedbezochte webinar voor Drakentemmers met als onderwerp 'Trauma en het gezin'. Ze stond onder andere stil bij de gevolgen van geweld in huis voor het kind, de ouder-kind relatie en het ouderschap. Welke behandelingen kun je inzetten na huiselijk geweld, wat zijn de verschillen en overeenkomsten en wat is er bekend over de effectiviteit? Inzichten uit de wetenschap en toepassing in de praktijk werden gecombineerd. En dat sprak aan gezien de vele vragen in de chat en de enthousiaste reacties!

Ze heeft ook verteld over de effectiviteitsstudie naar behandelingen voor gezinnen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Ken je een jongere tussen de 12 en 20 jaar met posttraumatische stressklachten die een vorm van huiselijk geweld heeft meegemaakt en nog thuis woont? Lees via onderstaande button over het lopende onderzoek en mogelijkheid tot deelname.

Valerie Fictorie is gz-psycholoog en in opleiding voor klinisch psycholoog en EMDR practitioner. Ze werkt bij Kenter Jeugdhulp en is promovendus aan de VU in Amsterdam. Haar promotieonderzoek richt zich op het effect van verschillende vormen van traumabehandeling op jongeren die blootgesteld zijn aan huiselijk geweld.

Webinar tot 31 december (terug) te zien

Presentaties

Ook de PowerPoint-presentaties van Trijntje Kootstra over Drakentemmers en van Valerie Fictorie kun je hier bekijken. Na 31 december zijn de opname en presentatie van Valerie alleen beschikbaar voor deelnemers aan de leerlijnen van Drakentemmers.

Ook interesse in de leerlijnen van Drakentemmers?

Heb je ook interesse om als (aankomende) traumabehandelaar aan te sluiten bij Drakentemmers om het verschil te maken voor mensen die met huiselijk geweld en kindermishandeling te maken hebben? Of wil je weten hoe je meer traumasensitief kunt werken?

Reacties