Webinar aankondiging: Autisme & Huiselijk Geweld

Drakentemmers kondigt met genoegen het online webinar 'Autisme & huiselijk geweld' aan op woensdag 25 september van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het webinar gaat dieper in op zelfregulatie bij volwassenen met autisme.

Huiselijk geweld en autisme

In de praktijk ervaren veel volwassenen met autisme moeilijkheden bij het omgaan met boosheid, gevoelens van (vermeend) onrecht en frustratie. Deze problemen kunnen leiden tot een gevoel van onmacht, woedebuien, relatieproblemen en soms zelfs (agressieve) escalaties, zoals huiselijk geweld binnen het gezin.

Tijdens dit webinar verduidelijkt Jeroen Bartels het verband tussen autisme en zelfregulatieproblemen. Hij geeft ook een overzicht van de huidige stand van zaken rondom autismespectrumstoornissen. Aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden, biedt hij gestructureerde handvatten voor het begeleiden van volwassenen met autisme die problemen ervaren op het gebied van agressieregulatie.

Aanmelden voor het webinar

Mis deze waardevolle kans niet om meer te leren over dit cruciale onderwerp en om praktische inzichten te verkrijgen die kunnen helpen bij het begeleiden van individuen met autisme. Meld je vandaag nog aan om je plek te reserveren voor dit informatieve webinar.

Over Jeroen Bartels

We verwelkomen Jeroen Bartels als deskundig spreker voor dit webinar. Bartels heeft klinische ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is als gezondheidszorgpsycholoog werkzaam met jongeren en (jong)volwassenen met autisme, evenals verschillende bijkomende problemen. Hij is ook een docent en auteur van diverse boeken over zelfregulatie bij volwassenen met autisme.

Reacties