Webinar: Seksueel misbruik helen: over het bos en de paden

Hier lees je alles over 'Seksueel misbruik helen: over het bos en de paden'. Een webinar op maandag 9 oktober (09.30 - 11:00 uur) over seksueel misbruik en de maatschappelijke reactie die niet voor niets ervaren wordt als 'second rape'. Dit webinar is voor trauma- en gehechtheidsbehandelaren, professionals in het sociaal en veiligheidsdomein, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden.

Seksueel misbruik en de impact van sociale en politieke reacties

Seksueel misbruik is een van de meest beschadigende ervaringen die mensen kunnen meemaken. Het komt veel voor. Veel vaker dan we doorgaans denken.

Als seksueel misbruik uitkomt, betekent het niet dat het meteen veel beter wordt voor het slachtoffer. Als slachtoffer krijg je, naast je eigen traumaklachten, ook geregeld te maken met zaken als wegkijken, ongeloof en victim blaming en een juridisch systeem vol traumatriggers.  Een maatschappelijke reactie die niet voor niets ervaren wordt als ‘second rape’. Schaamte en schuld spelen een grote rol.

In dit webinar rafelen we dynamieken uiteen die spelen bij het slachtoffer en de omgeving (het bos). Daarnaast verkennen we wat kan helpen en hoe we helpen om slachtoffers te steunen in hun herstel. Het hakken van een hernieuwd pad in het bos waar het goed toeven is.

Over docent en spreker Aafke

Aafke Scharloo is orthopedagoog GZ- en klinisch psycholoog . Ze is zelfstandig gevestigd op het gebied van kinderen en volwassenen met ontwikkelingsproblemen, seksueel misbruik, mishandeling en trauma.

Naast diagnostiek en behandeling, werkt ze landelijk aan complexe casuïstiek op dit gebied, zowel via de Centra voor Consultatie en Expertise (CCE) als op aanvraag van instellingen en personen. Daarnaast is Aafke opleider, trainer, supervisor en adviseur.  Ze geeft lezingen in binnen- en buitenland en publiceert artikelen in vakbladen en boeken.

Opname ontvangen?

Let op: kun je niet hierbij aanwezig zijn, maar wil je wél graag achteraf de link naar de opname ontvangen? Registreer je dan niet, maar stuur een korte e-mail naar [email protected] met de tekst ‘link opname webinar 9 oktober’. Dan ontvang je vanzelf de link naar de opname.

Reacties