Opleiders

Onze trainingen en opleidingen worden gegeven door gespecialiseerde behandelaren, die jarenlange ervaring hebben in behandeling en diagnostiek bij mensen die te maken hebben met structureel huiselijk geweld.

Marieke Zeeman

GZ-psycholoog, orthopedagoog generalist, EMDR-practitioner, psychotraumatherapeut en cognitief gedragstherapeut i.o. Werkzaam bij Family Supporters, van waaruit zij voornamelijk (trauma)behandeling geeft aan vrouwen en kinderen die verblijven in de vrouwenopvang. Vanuit haar eigen praktijk geeft Marieke trainingen voor o.a. RINO- en KING-nascholing, evenals supervisie voor de GZ-opleiding, het OG-traject, het traject tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP en SKJ.

Lees meer over Marieke in dit interview.

Katinka Knook

Orthopedagoog Generalist BIG. Werkzaam bij Altra als gedragswetenschapper in de specialistische jeugdzorg, van waaruit zij diagnostiek en behandeling verzorgt, evenals advies en consult. Daarnaast actief als behandelaar binnen eigen praktijk Buro Kind en voor Nuhoff Psychotherapie. Specifieke expertise op de relatie tussen trauma, veiligheid en gehechtheid, en daarbinnen in het bijzonder met betrekking tot het jonge kind.

Lees meer over Katinka in dit interview.

Hester Mobach

GZ-psycholoog en systeemtherapeut. Programma-manager zorglijn huiselijk geweld bij de Waag. Medeoprichter programma Integrale behandeling en begeleiding bij huiselijk geweld. Docent forensische psychologie bij de RINO Groep.

Karine Zuidgeest

Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. EMDR-practitioner. Mede-eigenaar, opleider en supervisor bij NIKA NEDERLAND (diagnostiek en behandeling gericht op gehechtheid tussen ouder en kind). Gespecialiseerd in behandeling en diagnostiek van hechting en complex trauma bij gezinnen die langdurig onder stress staan en/of hebben gestaan. Momenteel als ZZP-er werkzaam bij de diverse jeugdzorg- en GGZ-instellingen als behandelaar. Daarnaast werkt zij mee aan het onderzoek ‘Samen stap voor stap vooruit’, een onderzoek naar de verschillende behandelmethoden, waaronder NIKA, voor gezinnen in de vrouwenopvang.