Webinar: Autisme en huiselijk geweld

Zelfregulatie bij volwassenen met autisme: omgaan met boosheid, onrecht en frustratie.

In de praktijk blijkt dat veel volwassenen met autisme problemen ervaren bij het omgaan met boosheid, (vermeend) onrecht en frustratie. Zij benoemen dat dit kan leiden tot gevoelens van onmacht, woedebuien, relatieproblemen en (agressieve) escalaties, bijvoorbeeld binnen het gezin (huiselijk geweld).

In dit webinar legt Jeroen Bartels uit wat het verband is tussen autisme en zelfregulatieproblemen. Ook geeft hij in vogelvlucht de huidige stand van zaken rondom autismespectrumstoornissen én biedt hij, aan de hand van talloze voorbeelden uit de praktijk, een gestructureerd handvat voor het begeleiden van volwassenen met autisme en problemen op het gebied van agressieregulatie.

Datum: 25 september
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Over Jeroen Bartels

Jeroen Bartels (1980) studeerde klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is als gezondheidszorgpsycholoog werkzaam met jongeren én (jong)volwassenen met autisme en uiteenlopende bijkomende (internaliserende en externaliserende) problemen.

Jeroen Bartels is docent en auteur van verschillende boeken over onder andere zelfregulatie bij volwassenen met autisme. Zie voor meer informatie: www.jeroenbartels.nl

Kun je er niet bij zijn?

Wil je de webinar(s) graag zien, maar ben je verhinderd? Je kunt de opname van de webinar(s) één maand terugkijken in het nieuwsoverzicht van onze website. Daarna zijn de webinars uitsluitend in onze betaalde online leeromgeving te zien.