Webinars over trauma en lichaam en trauma en gezin

Drakentemmers organiseert dit najaar twee webinars. Op 17 oktober gaat psycholoog Anne Marsman in op de relatie tussen trauma en het lichaam en op 16 november behandelt GZ psycholoog Valerie Fictorie het thema Trauma en gezin. Beide webinars zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Webinar Trauma en het lichaam – 17 oktober


De impact van trauma kan ingrijpend en heel divers zijn, voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Het lichaam speelt daarbij een cruciale rol. Trauma wordt vaak ‘aan den lijve’ ondervonden, en de impact (al dan niet bewust) op een lichamelijke manier ervaren en beleefd.

In deze webinar staat Anne Marsman stil bij de relatie tussen trauma en het lichaam, en legt ze uit waarom lichaams- en ervaringsgerichte methoden zo waardevol kunnen zijn in het herstel na trauma

Waar en wanneer

  • Wanneer: maandag 17 oktober, 9.30 – 11.30 uur – De opname en de PowerPoint-presentatie vind je hier.
  • Waar: online. Je ontvangt na aanmelding een link
  • Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Anne Marsman

Over Anne Marsman

Anne Marsman is psycholoog bij het Centrum voor Transitie, in opleiding tot lichaamsgericht traumatherapeut en gepromoveerd op onderzoek naar de lange termijn impact van ingrijpende jeugdervaringen. In haar proefschrift ‘Beyond dis-ease and dis-order’ combineerde ze wetenschappelijke kennis met haar eigen ervaring met trauma en psychische klachten, en benadrukte ze de rol van het lichaam in de relatie tussen deze twee.

Webinar Trauma en gezin – 16 november


Huiselijk geweld heeft impact op het gehele gezin. Zo kunnen ouders en kinderen posttraumatische stressklachten ontwikkelen als gevolg van het geweld. Daarbij kan het geweld ook van negatieve invloed zijn op het ouderschap en de ouder-kind relatie.

In dit webinar wordt het effect van huiselijk geweld op het gezin toegelicht en komen de belangrijke behandelaspecten aan bod. Welke behandelingen kun je inzetten na huiselijk geweld, wat zijn de verschillen en overeenkomsten en wat is er bekend over de effectiviteit?

Waar en wanneer?

  • Wanneer: woensdag 16 november, van 9.30 – 11.30 uur
  • Waar: online. Je ontvangt meteen na registratie de deelnemerslink. Krijg je de melding ‘vol’ en wil je wél erbij zijn, stuur dan een berichtje naar [email protected]. Wil je wél de link van de opname ontvangen en niet erbij zijn? Registreer je dan niet, maar stuur een kort berichtje.
  • Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Valerie Fictorie

Over Valerie Fictorie

Valerie Fictorie is gz-psycholoog en in opleiding voor klinisch psycholoog en EMDR practitioner. Ze werkt bij kenter jeugdhulp en is promovendus aan de VU in Amsterdam. Haar promotieonderzoek richt zich op het effect van verschillende vormen van traumabehandeling op jongeren die blootgesteld zijn aan huiselijk geweld.

Informatie

Wil je meer informatie over de webinars?
Klik dan op onderstaande button en stel je vraag per e-mail.

Deelname is gratis.

Reacties