Webinars

Ook dit jaar biedt Drakentemmers waardevolle webinars voor trauma- en gehechtheidsbehandelaren, professionals in het sociaal en veiligheidsdomein, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden. Op deze pagina kijk je de webinars gratis een maand lang terug. Daarna zijn ze alleen te bestuderen in de online leeromgeving van onze leerlijn 'Huiselijk geweld en traumasensitief werken'.  

Dit zijn de Drakentemmers webinars van 2024:

Kijk hier het webinar van Arianne Struik terug

Het webinar van Arianne Struik vond plaats op 5 februari en is nu gratis te bekijken.

Aan de hand van haar Slapende Honden-methode legt Arianne uit hoe je in kaart kunt brengen waarom traumabehandeling niet mogelijk is of niet lukt. En waarom de termen ‘weerstand’ en ‘ongemotiveerd’ geen recht doen aan het dilemma bij deze cliënten.

Het webinar en de hand-out zijn tot 7 maart hier te bekijken. Daarna zijn ze alleen te bestuderen in de online leeromgeving van onze leerlijn ‘Huiselijk geweld en traumasensitief werken‘.

 

Tip: door met je de muis over de voortgangsbalk onder de video te bewegen, zie je waar welk onderwerp aan de orde komt. Klik je op de drie horizontale streepjes en selecteer je het gewenste onderwerp, dan start de video precies op dat moment.

Over Arianne Struik

Arianne Struik is ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor. Ze werkte tweeëntwintig jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie en verhuisde daarna naar Australië. Als directeur van het Institute for Chronically Traumatized Children biedt ze gespecialiseerde traumabehandeling, onderzoek, trainingen en supervisie op gebied van trauma en dissociatie in binnen- en buitenland. Ze is auteur van onder andere het boek Slapende Honden? Wakker maken! (Struik, 2021) en lid van de European ISSTD Child and Adolescent Committee.

Ook deelnemen?

Heb je ook interesse om als (aankomende) traumabehandelaar of gedragswetenschapper aan te sluiten bij Drakentemmers om het verschil te maken voor mensen die met huiselijk geweld en kindermishandeling te maken hebben?

Door met collega’s uit het land online trainingen of intervisie te volgen Of wil je nog meer leren over hoe je traumasensitiever kunt werken, via de e-learnings (met video’s) in je online leeromgeving wanneer je maar wilt?