Aan den lijve - werken met trauma en het lichaam

Blended: zelfstudie via de online leeromgeving van Drakentemmers in combinatie met een online bijeenkomst van twee dagdelen.

Inhoud

Trauma en het lichaam zijn nauw verbonden, niet op de laatste plaats doordat de impact van trauma veelal lichamelijk wordt ervaren en beleefd. Lichaamsgerichte methoden kunnen dan ook heel waardevol zijn in het herstel van trauma en een belangrijke ingang bieden tot het ‘hier en nu’.

Deze verdiepende interactieve training is bedoeld voor professionals die meer willen leren én ervaren over de relatie tussen trauma en het lichaam, en praktische handvatten willen krijgen om hier in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan. Naast theoretische kennis over trauma, het zenuwstelsel en overlevingsreacties komen ook verschillende praktische oefeningen aan bod om lichaamsbewustzijn en zelfregulatie te vergroten.

Deelnemers bekijken van tevoren het webinar Aan den lijve van Anne Marsman in de online leeromgeving. Vervolgens kan Anne tijdens de online bijeenkomst meteen de diepte ingaan en eventuele vragen naar aanleiding van het webinar beantwoorden.

Trainer

Anne Marsman is psycholoog, lichaamsgericht traumatherapeut, trainer bij Trauma Company en gepromoveerd op onderzoek naar de lange termijn impact van ingrijpende jeugdervaringen. In haar proefschrift ‘Beyond dis-ease and dis-order’ focuste ze met name op de rol van het lichaam bij trauma en de relatie met psychische klachten. Ze is grondlegger van Traumanet.nl, een online platform waar je toegankelijke informatie, (h)erkenning, steun en zelfhulp vindt rondom het thema trauma en herstel.

Accreditatie

Voor deze training vragen we geen accreditatie aan.

Wanneer

  • 3 juni 2024 | 10.00-17.00 uur | 2 dagdelen
  • 9 september 2024 | 10.00-17.00 uur | 2 dagdelen