Meer aandacht nodig voor verslaving in relatie tot huiselijk geweld: bekijk het mini-college!

Verslaving is een onderbelicht onderwerp als het om huiselijk geweld gaat. Vaak wordt niet goed herkend dat een slachtoffer of pleger van huiselijk geweld met een verslaving kampt, waardoor er geen behandeling plaatsvindt en het geweld verder kan escaleren. Andersom gebeurt ook: bij de behandeling van verslaving wordt vaak niet doorgevraagd hoe dit doorwerkt in de relaties van verslaafden en of er sprake is van geweld.

Eric Blaauw, lector aan de Hanzehogeschool in Groningen en specialist op dit onderwerp, verzorgde op 9 maart een boeiend mini-college over dit onderwerp dat deel uitmaakt van de Drakentemmers leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken. Het mini-college (en straks ook de casus learning) is hieronder tot en met 15 april gratis te zien.

Op 29 maart gaat hij verder de diepte in met een casus learning. Wil je daar gratis bij zijn? Stuur dan een e-mail naar [email protected], dan ontvang je de link.

Klik hier voor het volledige aanbod van de leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken en meld je direct aan voor alle andere onderwerpen die we dit jaar bieden! Onderaan dit bericht vind je meer informatie.

Opname mini-college bekijken?

Tot 15 april kun je hier de opname van het mini-college door Eric Blaauw (terug)zien. Daarna kun je de opname alleen bekijken in de online leeromgeving van de leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken.

Ook interesse in de leerlijnen van Drakentemmers?

Heb je ook interesse om als (aankomende) traumabehandelaar aan te sluiten bij Drakentemmers om het verschil te maken voor mensen die met huiselijk geweld en kindermishandeling te maken hebben? Of wil je weten hoe je meer traumasensitief kunt werken en wil je meer mini-colleges en casus learnings bijwonen?

Reacties