Mini-college Intieme terreur - onderdeel van de nieuwe leerlijn - is enthousiast ontvangen

Op 15 juni organiseerde Drakentemmers een goedbezocht online mini-college over intieme terreur. Het college is onderdeel van de nieuwe Drakentemmers leerlijn voor professionals.

Ruim 150 deelnemers luisterden vol belangstelling naar Pascale Franck (criminologe, oprichter Family Justice Center in Antwerpen) en Gerda de Groot (systeemtherapeut bij Fier). Zij vertelden over de dynamiek van intieme terreur, de specifieke vormen en gevolgen, hoe je het kunt herkennen en hoe je hoe je kunt handelen bij intieme terreur. Het college werd enthousiast ontvangen: “Boeiende presentatie met aansprekende voorbeelden”, “Zeer interessant, duidelijke en leerzame presentatie”.

De opname kun je hier tijdelijk (terug)kijken, ook als voorbereiding op de casus learning.

Casus learning

Het mini-college wordt gevolgd door een online casus learning op 27 juni 9.30 – 11.30 uur. Daarin gaan Pascale en Gerda aan de slag met casussen van (vermoedens van) intieme terreur. Je kunt hier nog bij zijn. Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Nieuwe leerlijn

Het mini-college en de casus learning maken deel uit van de Drakentemmers Leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken. Deze nieuwe leerlijn is bedoeld voor professionals in het sociaal- en veiligheidsdomein die in hun werk te maken hebben met slachtoffers van huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie over deze leerlijn op: Leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken

Reacties