Webinar: Gebruik van verhalen bij trauma

In het gratis webinar gaat Arianne Struik in op het gebruik van verhalen bij trauma. Het is een krachtige manier om kinderen en gezinnen te helpen bij het omgaan met schokkende gebeurtenissen, het voorkomen van of herstel na traumatisering.

Er zijn veel verschillende verhalenmethoden. Denk bijvoorbeeld aan the immediate story, words en pictures, levensverhaal, KIDNET voorbereidingverhaal traumaverwerking en Storytelling. In het webinar van ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor Arianne Struik leren deelnemers meer over de verschillende soorten verhalenmethoden.

Daarnaast vertelt Arianne wat je als professional wanneer doet, wat het doel en resultaat is, waar je rekening mee moet houden, wie het verhaal kan maken en of je de methode gebruikt met de ouders, met het kind of met beiden.

Arianne Struik legt aan de hand van voorbeelden uit hoe de verhalen gebruikt kunnen worden, wat het een kind en ouders kan opleveren en welke risico’s het met zich meebrengt.

Datum: 24 april
Tijd: 09.00 – 10.30 uur

Over Arianne Struik

Arianne Struik is ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor. Ze werkte tweeëntwintig jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie en verhuisde daarna naar Australië. Als directeur van het Institute for Chronically Traumatized Children biedt ze gespecialiseerde traumabehandeling, onderzoek, trainingen en supervisie op gebied van trauma en dissociatie in binnen- en buitenland. Ze is auteur van onder andere het boek Slapende Honden? Wakker maken! (Struik, 2021) en lid van de European ISSTD Child and Adolescent Committee.

Kun je er niet bij zijn?

Wil je de webinar(s) graag zien, maar ben je verhinderd? Je kunt de opname van de webinar(s) één maand terugkijken in het nieuwsoverzicht van onze website. Daarna zijn de webinars uitsluitend in onze betaalde online leeromgeving te zien.

Arianne Struik: Het gebruik van verhalen bij trauma