Webinar: Gebruik van verhalen bij trauma

In het gratis webinar gaat Arianne Struik in op het gebruik van verhalen bij trauma. Het is een krachtige manier om kinderen en gezinnen te helpen bij het omgaan met schokkende gebeurtenissen, het voorkomen van of herstel na traumatisering.

Er zijn veel verschillende verhalenmethoden. Denk bijvoorbeeld aan the immediate story, words en pictures, levensverhaal, KIDNET voorbereidingverhaal traumaverwerking en Storytelling. In het webinar van ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor Arianne Struik leren deelnemers meer hierover.

Daarnaast vertelt Arianne wat je als professional wanneer doet, wat het doel en resultaat is, waar je rekening mee moet houden, wie het verhaal kan maken en of je de methode gebruikt met de ouders, met het kind of met beiden. Aan de hand van voorbeelden legt ze uit hoe de verhalen gebruikt kunnen worden, wat het een kind en ouders kan opleveren en welke risico’s het met zich meebrengt.

Webinar terugkijken

Het webinar is hier tot en met 24 mei te bekijken.

Deelnemers aan onze leerlijn Huiselijk geweld en traumasensitief werken kunnen de opname en de gebruikte hand-out tot en met 31 december terugkijken in de online leeromgeving.

Tip: door met je de muis over de voortgangsbalk onder de video te bewegen, zie je waar welk onderwerp aan de orde komt. Klik je op de drie horizontale streepjes en selecteer je het gewenste onderwerp, dan start de video precies op dat moment.

Over Arianne Struik

Arianne Struik is ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor. Ze werkte tweeëntwintig jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie en verhuisde daarna naar Australië. Als directeur van het Institute for Chronically Traumatized Children biedt ze gespecialiseerde traumabehandeling, onderzoek, trainingen en supervisie op gebied van trauma en dissociatie in binnen- en buitenland. Ze is auteur van onder andere het boek Slapende Honden? Wakker maken! (Struik, 2021) en lid van de European ISSTD Child and Adolescent Committee.